Ingrediente
- 1 kg muşchi sau pulpă de porc
- 1 căpăţână usturoi
- 2 cepe
- 2-3 portocale
- 3 cartofi
- scorţişoară
- dafin
- cimbru
- pătrunjel
- ţelină
- un ardei gras
- vin alb
- suc de roşii sau bulion
- sare, piper
Preparare
Muşchiul de porc se pune în vin cu magheran, usturoi şi restul condimentelor la frigider pentru o zi.
Se aşază în tava unsă cu ulei carnea de porc, cartofii tăiaţi rondele, ţelina tăiată cubuleţe, feliile de portocală, câteva frunze de dafin şi un pahar de vin. Se potrivesc de sare, piper şi cimbru, apoi se acoperă tava cu o folie de aluminiu. Se lasă la cuptor circa 40 de minute.
Între timp căliţi ceapa şi usturoiul cu un baston de scorţişoară. Nu se pune praf pentru că ceapa trebuia să ia doar o aromă fină de scorţişoară. Se adaugă 2 linguri de suc de roşii sau bulion cu apă şi se toarnă în tavă peste carne şi cartofi. Se mai lasa la cuptor aproximativ 40 de minute, din care ultimele 10-15 minute, fără folia de aluminiu. Înainte de a se înlătura folia de aluminiu, se adaugă pătrunjelul tocat. Se serveşte alături de un pahar de Fetească Neagră sau Rioja.
Buen apetito!
This entry was posted
on marți, 2 martie 2010
at 17:54
and is filed under
cartofi,
porc,
scorţişoară,
spaniolă,
vin alb
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.