- 4 scrumbii
- o lămâie
- 2 roşii
- 4 căţei de usturoi
- o ceapă
- sare, piper
Pe un pat de felii de roşii, se umple scrumbia (curăţaţă şi spălată bine cu apă rece) cu felii de roşii, de lămâie, ceapa tăiată julien şi usturoiul zdrobit. Se împachetează în folie de aluminiu şi se lasă la cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.
Între timp se prepară picanta garnitură de ciuperci cu boabe de porumb, pentru care vom folosi:
- 250 g ciuperci înjumătăţite
- 3 roşii tocate mărunt
- 1 ceapă tocată mărunt
- 1 ardei gras tocat mărunt
- 100 g porumb la conservă
- 1/2 linguriţă ghimbir strivit
- 1 linguriţă usturoi strivit
- 2 ardei iuţi tocaţi
- sare, piper
- 1 lingură ulei
- coriandru
Se încălzeşte uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte ceapa, până când devine aurie, apoi se adăugă ghimbirul, usturoiul şi ardeii iuţi. Se lasă la fiert timp de 2 minute, se adaugă roşiile şi se mai lasă la fiert timp de 5 minute. Apoi se adaugă ciupercile, porumbul şi ardeiul gras. Se amestecă timp de câteva minute, până la frăgezire. Când este gata, se garniseşte cu frunze tocate de coriandru.
This entry was posted
on joi, 25 martie 2010
at 21:25
and is filed under
ciuperci,
italiană,
peşte
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.