- 40 g unt
- 40 g făină
- 400 ml lapte
- ½ linguriţă sare
- piper măcinat
Untul se pune la topit, într-o cratiţă, pe foc. Când s-a înmuiat, se pune făina, amestecând continuu timp de 3-4 minute pentru a nu se prinde şi ca făina să nu-şi schimbe culoarea. Totul se stinge cu 300 ml lapte rece şi se amestecă bine să nu se formeze cocoloaşe. Când începe să clocotească, se adaugă restul de lapte, puţin câte puţin, sarea şi piperul. Se lasă să fiarbă încet aproximativ 20 de minute. Sosul se strecoară printr-o sită fină sau tifon, în altă cratiţă, apoi se topeşte cu puţin unt. Cratiţa se aşază într-un vas mai mare cu apă fierbinte pentru a menţine sosul cald până la întrebuinţare.
This entry was posted
on marți, 23 martie 2010
at 15:25
and is filed under
sfaturi,
sosuri
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.