Se prepară un rântaşdintr-o lingură şi jumătate de untură şi două linguri de făină. Când rântaşul s-a rumenit puţin, se adaugă o ceapă tăiată mărunt care se lasă puţin să se rumenească, o lingură de zahăr pisat, o cană de supă de vacă sau apă fierbinte, 10 boabe de piper, o linguriţă de sare şi o frunză de dafin.
Separat, se prăjesc într-o lingură de untură un morcov, un păstârnac şi o ceapă tăiate felii subţiri.
Când s-au prăjit, se toarnă sosul prin sită şi se mai lasă să fiarbă la foc mic circa 15 minute.
La sfârşit, se adaugă două linguri de smântână acrită cu oţet sau zeamă de lămâie.
Acest sos se poate servi cu orice vânat.
Separat, se prăjesc într-o lingură de untură un morcov, un păstârnac şi o ceapă tăiate felii subţiri.
Când s-au prăjit, se toarnă sosul prin sită şi se mai lasă să fiarbă la foc mic circa 15 minute.
La sfârşit, se adaugă două linguri de smântână acrită cu oţet sau zeamă de lămâie.
Acest sos se poate servi cu orice vânat.
This entry was posted
on duminică, 14 martie 2010
at 22:24
and is filed under
românească,
sfaturi,
sosuri,
vânat
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.