Pentru producerea casnică a lichiorurilor se recomandă folosirea soluţiei zaharoase, a siropului de zahăr, deoarece adăugarea de zahăr în stare solidă duce la o dizolvare mai greoaie în alcool, la acumularea acestuia pe fundul recipientului şi la înglobarea de impurităţi în lichior.
La pregătirea siropului de zahăr avem nevoie de:
La pregătirea siropului de zahăr avem nevoie de:
- 1 kg zahăr
- 450 ml apă încălzită cu sare de lămâie.
Le amestecăm şi le fierbem. În timpul fierberii, la suprafaţă se formează o spumă, pe care o putem înlătura uşor cu o spumieră. După fierbere mai putem adăuga apă fiartă până la nivelul de un litru, dacă este cazul.
Siropul se poate păstra într-un recipient bine închis, într-un spaţiu rece şi întunecos. Dacă se cristalizează sau se alterează, nu mai poate fi utilizată.
Siropul se poate păstra într-un recipient bine închis, într-un spaţiu rece şi întunecos. Dacă se cristalizează sau se alterează, nu mai poate fi utilizată.
This entry was posted
on luni, 8 martie 2010
at 14:03
and is filed under
lichioruri,
sfaturi,
zahăr
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.