- 400 g fasole roşie
- 600 g roşii tocate
- 100 g linte
- 200g ciuperci feliate
- o vânătă
- un cartof
- doi morcovi
- o ceapă tăiată julien
- 2 căţei de usturoi zdrobiţi
- ulei
- ghimbir
- 2 linguriţe curry
Fasolea, lăsată la înmuiat cu o zi în urmă, se pune la fiert.
Între timp, vânăta, cartoful şi morcovii se taie cubuleţe şi se fierb 10 minute în apă fierbinte, apoi se scurg.
Se călesc ceapa şi usturoiul în ulei timp de 5 minute până se înmoaie şi se adaugă ghimbirul, curry-ul şi piureul de roşii. Se ţine pe foc 5 minute.
Lintea se fierbe în apă fierbinte circa 10 minute, după care se pun şi restul îngredientelor, cu excepţia fasolei şi se fierb într-o oală acoperită timp de 15 minute.
La final, se adaugă fasolea şi se mai ţine la fiert circa 5 minute.
This entry was posted
on marți, 30 martie 2010
at 16:43
and is filed under
ciuperci,
fasole,
indiană,
mâncăruri de post
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.