- 500 g spanac
- 3 linguri ulei
- 100 g făină
- 300 ml lapte
- 150 g şuncă
- 100 g smântână
- 3 ouă
- piper măcinat, sare
Preparare
Din ulei, făină şi lapte se prepară un sos alb foarte legat. Complet rece, i se adaugă, amestecând continuu, gălbenuşurile, spanacul fiert, scurs şi trecut prin sită, albuşurile bătute spumă tare, sare şi piper după gust. Compoziţia se toarnă într-o formă pentru cuptor care se unge bine şi se pune la copt. Deasupra se presară cu şuncă tăiată mărunt şi cu smântână încălzită. Se rulează şi se serveşte imediat.
Puţin caşcaval ras presărat pe ruladă va da un gust şi mai plăcut.
This entry was posted
on duminică, 14 martie 2010
at 20:41
and is filed under
aperitive,
românească,
spanac
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.