O rapidă reţetă spaniolă:
- 500 g ficat porc
- 25 g unt
- o ceapă mare
- pătrunjel tocat
- foi de dafin
- 5 caţei de usturoi
- mărar
- sare, piper
După ce se ţine ficatul aproximativ 20 de minute în lapte, se pune la fiert 5-6 minute alături de pătrunjel, mărar, dafin şi doi căţei de usturoi tăiaţi mărunt. Atenţie, la fiert, nu se pune sare deoarece ficatul se va întări prea mult. După prăjire, în interior, ficatul trebuie să fie mai moale.
Se scoate din apa în care a fiert şi se taie felii de grosimea unui deget, care se tăvălesc în făină ca apoi să fie prăjite în unt maxim un minut. Alături, căliţi usturoiul şi ceapa tăiată julien.
Peste ficatul prăjit,se aşază ceapa călită şi se poate servi cu garnitură de cartofi natur, ori cartofi prăjiţi.
Buen apetito!
This entry was posted
on duminică, 28 februarie 2010
at 19:05
and is filed under
cartofi,
ficat,
porc,
spaniolă
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.