- 200 g carne tocată de porc
- 200 g carne tocată de vită
- 10-15 gulii
- o ceapă
- 50 g orez
- 50 g bulion
- 100 g ulei
- 50 g unt
- 5 linguri smântână
- 2 linguri făină
- pătrunjel tocat
- sare, piper
Guliile se curăţă de coajă, li se taie în partea de sus câte un capac, apoi se scoate miezul.
Carnea se amestecă cu ceapa călită şi cu orezul fiert. Cu această compoziţie se umplu guliile care apoi se prăjesc în ulei încins, pe toate părţile, până când devin aurii.
În grăsimea rămasă, se pune bulionul şi se stinge cu apă fierbinte. Pentru a se lega sosul, se adaugă untul în care s-a încorporat făina. Acest sos se strecoară peste guliile aşezate într-o cratiţă şi se lasă la fiert la foc mic. Când guliile sunt aproape fierte, se dau la cuptor pentru aproape 20 de minute.
Se servesc calde cu iaurt sau smântână.
Carnea se amestecă cu ceapa călită şi cu orezul fiert. Cu această compoziţie se umplu guliile care apoi se prăjesc în ulei încins, pe toate părţile, până când devin aurii.
În grăsimea rămasă, se pune bulionul şi se stinge cu apă fierbinte. Pentru a se lega sosul, se adaugă untul în care s-a încorporat făina. Acest sos se strecoară peste guliile aşezate într-o cratiţă şi se lasă la fiert la foc mic. Când guliile sunt aproape fierte, se dau la cuptor pentru aproape 20 de minute.
Se servesc calde cu iaurt sau smântână.
This entry was posted
on duminică, 14 martie 2010
at 22:07
and is filed under
porc,
românească,
vită
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.