Tartă de mac şi brânză

Posted in , ,

Astăzi, de 8 martie, după ce vă asiguraţi că soţia nu va „beneficia” la serviciu de un program scurt, rupeţi ultimele ore de lucru de la birou şi fugiţi acasă pentru a pregăti o tartă de mac şi brânză, un desert delicios recomandat de către inepuizabilii patiseri francezi.
Înainte de toate, faceţi o oprire în piaţă pentru a lua:
  • 1 blat de patiserie,
  • 500 ml lapte,
  • 75 g seminţe de mac,
  • 4 ouă,
  • 180 g zahăr,
  • 2 linguri de miere,
  • 400 g brânză de vaci.
Apoi...

Se fierbe laptele şi, după ce se mai răceşte, se adăugă seminţele de mac. Se mai lasă aproximativ 10 minute, după care se adaugă un ou bătut, 50 g de zahăr şi două linguri de miere şi se amestecă uşor.
Într-un castron, se bat trei ouă cu brânza şi restul zahărului.
Se întinde blatul de patiserie (se poate folosi şi blat de chec) peste care se pune amestecul de brânză şi se dă la cuptor 30 de minute. Cuptorul trebuie încălzit în prealabil.
Se scoate tarta de la cuptor, şi se toarnă deasupra amestecul de lapte cu mac după ce s-a răcit. Apoi se mai coace în cuptor 15 minute.

Acum, că totul e gata, îi puteţi completa gustul ori cu pasiunea din Liebesträume für Piano, de Franz Liszt, în interpretarea lui Alvaro Siviero, ori cu arhicunoscuta Bagatelle no.25, Für Elise, a lui Beethoven, în interpretarea lui Mauro Bertoli, pe care o puteţi găsi aici.

This entry was posted on luni, 8 martie 2010 at 14:16 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Aukro.ro