Gulii umplute

Posted in , ,

  • 200 g carne tocată de porc
  • 200 g carne tocată de vită
  • 10-15 gulii
  • o ceapă
  • 50 g orez
  • 50 g bulion
  • 100 g ulei
  • 50 g unt
  • 5 linguri smântână
  • 2 linguri făină
  • pătrunjel tocat
  • sare, piper
Preparare

Guliile se curăţă de coajă, li se taie în partea de sus câte un capac, apoi se scoate miezul.
Carnea se amestecă cu ceapa călită şi cu orezul fiert. Cu această compoziţie se umplu guliile care apoi se prăjesc în ulei încins, pe toate părţile, până când devin aurii.
În grăsimea rămasă, se pune bulionul şi se stinge cu apă fierbinte. Pentru a se lega sosul, se adaugă untul în care s-a încorporat făina. Acest sos se strecoară peste guliile aşezate într-o cratiţă şi se lasă la fiert la foc mic. Când guliile sunt aproape fierte, se dau la cuptor pentru aproape 20 de minute.
Se servesc calde cu iaurt sau smântână.

This entry was posted on duminică, 14 martie 2010 at 22:07 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Aukro.ro