undefined
undefined
Ruladă de spanac cu fructe de mare şi orez
- 1 kg spanac
- 6 ouă
- 150 g orez bob cu bob
- 3 linguri ulei de soia
- 1 linguriţă oţet fin
- 1 linguriţă zahăr
- 100 g făină
- 300 ml lapte
- 200 g fructe de mare sau peşte afumat
- sare
2. După ce s-a fiert, se scurge şi se toacă mărunt.
3. Se amestecă gălbenuşurile cu făina, se adaugă spanacul şi la final albuşurile bătute spumă
4. Se toarnă compoziţia în tava aragazului unsă cu ulei de soia şi se dă la cuptor. Nu se lasă să se coacă foarte tare. Când este gata se răstoarnă pe o folie de copt.
5. Orezul, spălat şi lăsat la muiat cel puţin 30 minute, se fierbe în apă sau în aburi. După ce a fiert, se pune într-un bol, se adaugă o linguriţă de oţet fin, una de sare şi una de zahăr şi se amestecă continuu până se aerează bine. Apoi se lasă să se răcească la temperatura camerei.
6. Fructele de mare se fierb separat aproape un sfert de oră. Dacă folosiţi peşte afumat, acesta se taie în cubuleţe mici.
7. Peste spanac se toarnă orezul amestecat cu fructele de mare sau cu peştele afumat. Folosind hârtia de copt, se rulează şi se dă la cuptor într-o tavă de copt pentru 5-6 minute.
Poftă bună!
This entry was posted
on duminică, 14 martie 2010
at 21:30
and is filed under
aperitive,
ouă,
peşte,
spanac
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.