Guguluf moldovenesc

Posted in , ,

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 100 g făină
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • 1oo ml ulei
  • 10 g drojdie proaspătă
  • piper măcinat, sare
  • bicarbonat de sodiu

Preparare

Cartofii se pun la fiert într-un vas cu sare. După ce au fiert, se sfărâmă cu telul, iar jumătate din cantitatea de piure se amestecă împreună cu ceapa tăiată mărunt şi călită, uleiul şi cu piperul.
Separat, din drojdie, amestecată cu laptele călduţ şi cu puţină făină, se pregăteşte un aluat care se lasă să crească 15-20 de minute. După ce a crescut, se adaugă restul de făină, bicarbonatul, un ou şi restul de piure. Se sărează, se frământă totul până când se obţine un aluat tare care apoi se taie în bucăţi egale. Fiecare bucată de aluat se întinde, se umple cu compoziţia de cartofi, pregătită cu ceapă şi se împachetează, dându-i o formă rotundă. Guguluful se aşază într-o tavă, se unge deasupra cu ou bătut şi se dă la cuptor pentru a se rumeni.

This entry was posted on duminică, 14 martie 2010 at 20:08 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Aukro.ro