Sos de lămâie

Posted in ,

Într-o crăticioară se amestecă 3 gălbenuşuri cu o lingură de făină, o ceşcuţă de apă şi zeama de la două lămâi. Se adaugă zahăr după gust, coaja rasă a unei lămâi, o lingură de unt şi 5 linguri de vin alb.
Se amestecă totul foarte bine şi se lasă pe foc mic, amestecând tot timpul şi având grijă să nu clocotească, iar apoi se trece prin sită.
Poate fi servit cu rasol de vită sau de pasăre.

Pentru peşte sau ficat, se poate prepara un sos de lămâie astfel: se bat 150 ml de ulei până se tulbură, după care se adaugă 250 ml de apă carbogazoasă şi zeama a 2-3 lămâi şi sare. Se amestecă apoi se adaugă pătrunjel verde tocat şi piper şi se continuă amestecarea până la omogenizare.

Pentru grătar sau creier pané, sosul de lămâie se prepară din 50 g unt, 50 g făină, 350 ml supă de oase, zeama a două lămâi.
Se topeşte unul în care se căleşte făina fără a se rumeni. Se stinge cu supa de oase, se fierbe 15 minute, se adaugă zeama de lămâie şi se potriveşte de sare şi piper.

This entry was posted on joi, 18 martie 2010 at 09:39 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Aukro.ro