Tradiţionala medicină naturistă ne recomandă de secole folosirea cepei în dieta noastră zilnică. Această salată poate înlocui cu uşurinţă un prânz oferindu-ne o cantitate suficientă de calorii pe perioada postului.
o lămâie
100 ml de apă
4 linguri de ulei de măsline
3 linguri de vin alb
1 căţel de usturoi
1/2 linguriţă seminţe de coriandru măcinate
o frunză de dafin
2 cepe mari sau feniculi
sare, piper
pătrunjel verde
Tăiaţi lămâia în felii subţiri şi aruncaţi sâmburii. Amestecaţi apa, uleiul, lămâia, vinul, usturoiul zdrobit, coriandrul, piperul şi fierbeţi timp de 10 minute.
Între timp feliaţi ceapa sau feniculii, apoi adăugaţi în oală să fiarbă aproximativ un sfert de oră până se înmoaie. Cu o spumieră, scoateţi legumele într-o farfurie şi stropiţi-le cu zeama rămasă, apoi ornaţi-o cu pătrunjel tocat. Se serveşte rece şi se mai poate adăuga iaurt sau lapte bătut.
This entry was posted
on miercuri, 24 februarie 2010
at 13:49
and is filed under
feniculi,
grecească,
mâncăruri de post,
vin alb
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.
Bucătării
- franţuzească (8)
- grecească (1)
- indiană (1)
- italiană (5)
- românească (8)
- spaniolă (2)
- tunisiană (1)
Reţete
- aperitive
- bere neagră
- brânză
- cartofi
- caşcaval
- căpşuni
- ciorbe
- ciuperci
- conopidă
- desert
- fasole
- feniculi
- ficat
- kiwi
- legume
- lichioruri
- marinate
- mămăligă
- mâncăruri de post
- miere
- nucă
- ouă
- parmezan
- paste
- pere
- peşte
- porc
- scorţişoară
- smântână
- sosuri
- spanac
- varză
- vânat
- vin alb
- vin roşu
- vişine
- vită
- zahăr
- zmeură
Recomandări
Miclescu's Cuisine on Facebook
Arhivă blog
-
▼
2010
(36)
-
▼
februarie
(15)
- Ficat de porc după o reţetă spaniolă
- Cartofi cu nuci şi roquefort
- Cartofi gratinaţi
- O mai bună cunoaştere a scorţişoarei
- File de porc cu caşcaval şi kiwi proaspăt
- Sote grecesc de ceapă
- Nuci picante
- Linguine cu fructe de mare
- Pere în sirop de şampanie
- Lichior din miere
- Sfat: Un gust plăcut mâncărurilor din peşte
- Sfat: Prevenirea înnegririi ciupercilor
- Harissa
- Vişinată
- Aperitiv de mânzat cu ton (Vitello tonnato)
-
▼
februarie
(15)