Scorţişoara: nelipsitul condiment al unui vin fiert reuşit. Cam aici se opreşte popularitatea scorţişoarei în bucătaria noastră, deşi ea a fost cunoscută omenirii încă din antichitate, fiind folosită de către egipteni în procesul de îmbălsămare. Herodot, Biblia şi alte scrieri vechi amintesc acest condiment de o frumoasă culoare galben-brun, cu miros puternic aromat şi un gust extrem de dulce şi fierbinte. Aroma ei se datorează uleiului conţinut de scoarţa aşa-numitului copac de scorţişoară, sau Ceylon, o specie care aparţine familiei Lauraceae.
Deşi este un condiment propriu bucătăriilor asiatice, îl puteţi găsi în multe preparate „europene” din Evul Mediu până în ziua de astăzi, iar medicina naturistă ni-l recomandă pentru a combate bolile de inimă, colesterolul, acneea, durerile de măsea şi multe altele. Scorţişoara este indicată şi în unele diete.
La micul dejun, ungeţi o felie de pâine prăjită cu miere şi presăraţi praf de scorţişoară deasupra pentru a vă aroma toată ziua care va urma.
This entry was posted
on miercuri, 24 februarie 2010
at 21:11
and is filed under
scorţişoară,
sfaturi
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.