Cine n-a auzit de paste? Orice restaurant are în meniu preparate din paste, iar părinţii şi bunicii ne-au încântat copilăria cu „spaghete”, „melcişori” ori „macaroane cu brânză”. Este şi oarecum firesc, dacă ţinem cont de faptul că istoria pastelor are o vârstă considerabilă, de aproape 4 milenii, din neoliticul târziu. Deşi astăzi ele definesc bucătăria italiană, cele mai vechi indicii asupra unor forme incipiente de fidea din mei provin din situl arheologic Lajia, din nord-vestul Chinei. Adevărata origine a pastelor nu este întrutotul lămurită, paternitatea lor fiind dezbătută atât de chinezi şi italieni, cât şi de arabi.
Linguine-le sunt asemănătoare spaghetelor şi sunt caracteristice regiunii italiene Campania. Acestea se prepară îndeosebi cu fructe de mare sau scoici.
- un pachet de paste linguine
- ulei de măsline
- 450 g de fructe de mare
- 8 căţei de usturoi tocaţi
- ardei iute tocat
- pătrunjel verde tocat
- ulei de masline
- busuioc
- ½ ceaşcă de parmezan ras
- sare, piper negru
Linguine-le se mai pot prepara cu homar, creveţi sau scoici.