Astăzi ne vom opri asupra celei mai folosite legume din lume, oricum i-ai spune: solanum tuberosum, pomme de terre, patata, potato, batata sau bobâlcă, vovică, bandraburcă, crumpenă, cuculă ori barabulă. Acesta este cartoful. Cu o valoare calorică scăzută (80kcal/100 grame la cartoful fiert) este bogat în amidon, dar şi în zaharuri (carbohidraţi complecşi).
6 cartofi mari
100g smântână
unt
pătrunjel tocat
100g caşcaval ras
sare, piper
Preparare
Cartofii se spală şi se bagă la cuptor timp de 45 de minute la foc potrivit. După ce se scot şi se lasă să se răcească, se taie în jumătate pe lungime şi se scobesc cu grijă să nu se crape coaja, iar miezul se amestecă alături de smântână, unt, pătrunjel, sare şi piper. Cu acest amestec se umplu cartofii şi se rade deasupra caşcaval. Se mai pun la cuptor câteva minute pentru a se gratina.
Poftă bună!
6 cartofi mari
100g smântână
unt
pătrunjel tocat
100g caşcaval ras
sare, piper
Preparare
Cartofii se spală şi se bagă la cuptor timp de 45 de minute la foc potrivit. După ce se scot şi se lasă să se răcească, se taie în jumătate pe lungime şi se scobesc cu grijă să nu se crape coaja, iar miezul se amestecă alături de smântână, unt, pătrunjel, sare şi piper. Cu acest amestec se umplu cartofii şi se rade deasupra caşcaval. Se mai pun la cuptor câteva minute pentru a se gratina.
Poftă bună!
This entry was posted
on joi, 25 februarie 2010
at 09:38
and is filed under
cartofi,
caşcaval,
românească,
smântână
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.