Pere în sirop de şampanie

Posted in , , , ,


Acum, că Dragobete, fiul Babei Dochia, bate la uşă, vă propunem un desert uşor de pregătit, pe care să-l serviţi de ziua patronului dragostei şi a bunei dispoziţii de pe plaiurile româneşti. Aşadar punem la îndemână:
  • 2 pere
  • 150 ml şampanie
  • 150 ml apă
  • 80 g zahăr
  • 2 batoane de scorţişoară.
Se încălzeşte apa şi şampania. Se adaugă zahărul, scorţişoara apoi perele curăţate de coajă şi de seminţe. După ce fierb 15 minute la foc mic, se lasă să se răcească în sirop. Se aşază în cupe individuale şi puteţi pune pentru puţină culoare praf de cacao, caramel, ciocolată rasă sau frişca. De gustibus non est disputandum.
Acum nu ne mai rămâne decât să cântăm:
Matraguna, Doamna buna,
Nu te iau de bolunzit,
Ci te iau de indragostit;
Nu te iau sa bolunzesti,
Ci te iau sa indragesti!

This entry was posted on vineri, 19 februarie 2010 at 11:46 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Aukro.ro