Scorţişoara: nelipsitul condiment al unui vin fiert reuşit. Cam aici se opreşte popularitatea scorţişoarei în bucătaria noastră, deşi ea a fost cunoscută omenirii încă din antichitate, fiind folosită de către egipteni în procesul de îmbălsămare. Herodot, Biblia şi alte scrieri vechi amintesc acest condiment de o frumoasă culoare galben-brun, cu miros puternic aromat şi un gust extrem de dulce şi fierbinte. Aroma ei se datorează uleiului conţinut de scoarţa aşa-numitului copac de scor
ţişoară, sau Ceylon, o specie care aparţine familiei Lauraceae.
ţişoară, sau Ceylon, o specie care aparţine familiei Lauraceae.Deşi este un condiment propriu bucătăriilor asiatice, îl puteţi găsi în multe preparate „europene” din Evul Mediu până în ziua de astăzi, iar medicina naturistă ni-l recomandă pentru a combate bolile de inimă, colesterolul, acneea, durerile de măsea şi multe altele. Scorţişoara este indicată şi în unele diete.
La micul dejun, ungeţi o felie de pâine prăjită cu miere şi presăraţi praf de scorţişoară deasupra pentru a vă aroma toată ziua care va urma.
This entry was posted
on miercuri, 24 februarie 2010
at 21:11
and is filed under
scorţişoară,
sfaturi
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.

