O mai bună cunoaştere a scorţişoarei

Posted in ,

Scorţişoara: nelipsitul condiment al unui vin fiert reuşit. Cam aici se opreşte popularitatea scorţişoarei în bucătaria noastră, deşi ea a fost cunoscută omenirii încă din antichitate, fiind folosită de către egipteni în procesul de îmbălsămare. Herodot, Biblia şi alte scrieri vechi amintesc acest condiment de o frumoasă culoare galben-brun, cu miros puternic aromat şi un gust extrem de dulce şi fierbinte. Aroma ei se datorează uleiului conţinut de scoarţa aşa-numitului copac de scorţişoară, sau Ceylon, o specie care aparţine familiei Lauraceae.

Deşi este un condiment propriu bucătăriilor asiatice, îl puteţi găsi în multe preparate „europene” din Evul Mediu până în ziua de astăzi, iar medicina naturistă ni-l recomandă pentru a combate bolile de inimă, colesterolul, acneea, durerile de măsea şi multe altele. Scorţişoara este indicată şi în unele diete.

La micul dejun, ungeţi o felie de pâine prăjită cu miere şi presăraţi praf de scorţişoară deasupra pentru a vă aroma toată ziua care va urma.

This entry was posted on miercuri, 24 februarie 2010 at 21:11 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 comentarii

dap, pe langa beneficiile enumerate de tine, scade si glicemia ;) eu o folosesc des in prajituri, placinte, creme... chiar si-n cafea se pune dar nu e pe gustul tuturor :D

12 ianuarie 2011 la 12:19

Trimiteți un comentariu

Aukro.ro