Lichior din miere

Posted in ,

Lichiorul din miere, bärenjäger, îşi are originea în împrejurimile Koenigsberg-ului din Prusia de est şi datează din secolul al XIV-lea. Se povesteşte că ţăranii din aceste zone amestecau alcoolul cu mierea pentru a putea captura urşii care le ameninţau gospodăriile. De aici vine şi denumirea de bärenjäger, care se traduce prin "capcana ursului".
Este un lichior cu un volum de alcool mai ridicat, de 30-45%. Noi vă propunem varianta de 42% vol., pe care vi-l recomandăm alături de Mazurka in C Minor Op.56 No.3 a lui Frédéric Chopin. Aşadar, pentru obţinerea unui litru de lichior de miere 42 % vol., vom folosi:

  • 450 g miere
  • 440 ml alcool alimentar
  • apă

Preparare

Mierea diluată în 250 ml apă se încălzeşte până se dizolvă. După răcire se adaugă alcoolul alimentar şi se completează cu apă până la un litru. În cazul în care culoarea este prea deschisă, se poate colora cu zahăr ars. După ce lichiorul s-a limpezit, se filtrează prin hârtie. Pentru a grăbi procesul de limpezire, se pot adăuga 4-5 g de oxid de magneziu sau kiselgur (se pot găsi în farmacii). Pulberea aderă la impurităţi iar lichiorul se filtrează uşor putând fi păstrat, astfel, mult timp.

This entry was posted on joi, 18 februarie 2010 at 10:48 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Aukro.ro