Nuci picante

Posted in , ,

Pentru astăzi vă propun un desert pe cât de rar întâlnit, pe atât de delicios.

2 ceşti miez de nucă
2 linguri de unt
¼ sirop de arţar
2 linguri zahăr brun
sare
ardei iute uscat şi tocat

Prăjiţi miezul de nucă într-o tigaie şi mestecaţi continuu până când este uşor rumenit. Adăugaţi untul şi amestecaţi mereu până când untul se topeşte iar nucile sunt acoperite. Apoi adăugaţi siropul de arţar, zahărul şi ardeiul iute. Amestecaţi continuu, la foc mic, până când lichidul se evaporă, iar nucile sunt bine acoperite. După ce se răcesc, puneţi-le la păstrare într-un vas acoperit timp de 2-3 săptamâni.

This entry was posted on duminică, 21 februarie 2010 at 21:43 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Aukro.ro