Cartofi cu nuci şi roquefort

Posted in , , , ,

O reţetă simplă, rapid de preparat şi de efect.

10 cartofi de mărime mică
50 g miez de nucă
80 g roquefort sau brie
30 g unt
2 linguri de ulei de măsline

Cartofii se spală şi se fierb 15-20 minute la aburi sau în apă cu sare, apoi se reîmprospătează cu apă rece. Se prăjesc uşor 4-5 minute în ulei de măsline cu sare şi piper. Miezul de nucă se taie mărunt sau se macină şi se amestecă cu brânza. Cartofii se taie în câte patru felii, care se ung cu amestecul de nucă şi brânză, apoi se prind două câte două cu scobitori şi se pun pe o tavă acoperită în hârtie de copt. Se lasă la cuptor preîncălzit vreo 4-5 minute.
Se serveşte cald, ca aperitiv, simplu sau cu salata.

This entry was posted on joi, 25 februarie 2010 at 10:28 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Aukro.ro