Linguine cu fructe de mare

Posted in , , ,

Cine n-a auzit de paste? Orice restaurant are în meniu preparate din paste, iar părinţii şi bunicii ne-au încântat copilăria cu „spaghete”, „melcişori” ori „macaroane cu brânză”. Este şi oarecum firesc, dacă ţinem cont de faptul că istoria pastelor are o vârstă considerabilă, de aproape 4 milenii, din neoliticul târziu. Deşi astăzi ele definesc bucătăria italiană, cele mai vechi indicii asupra unor forme incipiente de fidea din mei provin din situl arheologic Lajia, din nord-vestul Chinei. Adevărata origine a pastelor nu este întrutotul lămurită, paternitatea lor fiind dezbătută atât de chinezi şi italieni, cât şi de arabi.
Linguine-le sunt asemănătoare spaghetelor şi sunt caracteristice regiunii italiene Campania. Acestea se prepară îndeosebi cu fructe de mare sau scoici.

  • un pachet de paste linguine
  • ulei de măsline
  • 450 g de fructe de mare
  • 8 căţei de usturoi tocaţi
  • ardei iute tocat
  • pătrunjel verde tocat
  • ulei de masline
  • busuioc
  • ½ ceaşcă de parmezan ras
  • sare, piper negru
Preparare. Fierbeţi pastele cât să se înmoaie, scurgeţi-le şi păstraţile la cald. Între timp, căliţi usturoiul şi ardeiul iute până când usturoiul capătă o culoare aurie. Apoi adăugaţi sucul de roşii. Când începe să fiarbă, adăugaţi fructele de mare cu restul ingredientelor şi lăsaţi să fiarbă la foc mic aprox. 10 minute. La sfârşit adăugaţi parmezanul ras şi amestecaţi sosul cu pastele. Opţional, puteţi pune o linguriţă de zahăr în prepararea sosului.
Linguine-le se mai pot prepara cu homar, creveţi sau scoici.

This entry was posted on duminică, 21 februarie 2010 at 20:56 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Aukro.ro