Astăzi vă propun o reţetă uşoară, cu iz de toamnă şi de copilărie. Fie că-i spui lubă, dulete, curcubetă ori ludaie, dovleacul este un alt beneficiu al Lumii Noi. Descoperit de Jacques Cartier, în 1584, bostanul are un conţinut scăzut în calorii, grăsimi, sodiu şi foarte bogat în fibre, fiind o sursă bună de vitamina A, vitamina B, potasiu, proteine şi fier. Potrivit cărţii „Medicinal and biological potential of pumpkin” – Shalini Jain şi Hariom Yadav – bostanul este considerat un aliment benefic care contribuie la scăderea glicemiei şi fortificarea sistemului imunitar, datorită beta-carotenului, un pigment vegetal, antioxidant care dă culoarea portocaliu-galben. Acestea fiind spuse, să trecem la treabă. Pregătim: Se pune la călit prazul şi usturoiul – zdrobit sau taiat. Alături, după ce am spălat şi scurs ficăţeii, îi tragem puţin prin ulei, cât să se facă pe trei sferturi. După ce prazul s-a înmuiat, devenind translucid, adăugăm bostanul, feliile de măr, ciupercile şi condimentele. După ce s-au călit, se adaugă ficăţei şi vinul, apoi se bagă la cuptor pentru 15-20 minute, la foc potrivit.
500g ficăţei de pasăre;
200g ciuperci;
150g vin alb;
1 măr decojit, fără seminţe, tăiat felii destul de subţiri;
1 fir de praz tăiat rondele;
4 căţei de usturoi;
ulei;
sare;
piper;
rozmarin.
This entry was posted
on joi, 27 octombrie 2011
at 16:43
and is filed under
ciuperci,
dovleac,
ficat,
franţuzească,
vin alb
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.
Bucătării
- franţuzească (8)
- grecească (1)
- indiană (1)
- italiană (5)
- românească (8)
- spaniolă (2)
- tunisiană (1)
Reţete
- aperitive
- bere neagră
- brânză
- cartofi
- caşcaval
- căpşuni
- ciorbe
- ciuperci
- conopidă
- desert
- fasole
- feniculi
- ficat
- kiwi
- legume
- lichioruri
- marinate
- mămăligă
- mâncăruri de post
- miere
- nucă
- ouă
- parmezan
- paste
- pere
- peşte
- porc
- scorţişoară
- smântână
- sosuri
- spanac
- varză
- vânat
- vin alb
- vin roşu
- vişine
- vită
- zahăr
- zmeură
Recomandări
Miclescu's Cuisine on Facebook